Kuka olen, mistä tulen ja mitä teen vapaa-ajallani?

Petri Laaksonen, 27-vuotias liikuntatieteiden opiskelija

Kuva Tampereen Rakentajakillan 55. vuosijuhlilta. Kuvan on ottanut Siina Siuvo / TT-kamerat

Kokeilunhaluinen ja elämänjanoinen vaikuttaja

Olen kotoisin Pieksämäeltä, josta muutin opiskelemaan Jyväskylään vuonna 2016. Opiskelen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä liikuntapedagogiikkaa seitsemättä vuotta. Opintojen ohella olen marinoitunut järjestöaktiivi, valmentaja ja urheilukaupan myyjä. Vapaa-aikaani vietän ystävien kanssa spontaanien ideoiden innoittamien liikunta-aktiviteettien parissa sekä luonnossa seikkaillen. Musiikki on salainen intohimoni – kuljen kaupungilla liki aina kuulokkeet päässä. En ole valitettavasti päässyt podcastien maailmaan, vaikka monesti olen yrittänyt.

Olen kiinnostunut vaikuttamisesta sekä johtajuudesta. Lukion oppilaskuntatoiminnan myötä heräsi innostus järjestötoimintaan ja lähdinkin Jyväskylässä luottamustehtäviin heti fuksivuodesta alkaen. Olen listannut luottamustehtäviäni CV-välilehdelle, joten siellä voit perehtyä tarkemmin kerryttämääni kokemukseen. Tykkään haastaa itseäni keskustelemalla vaikeistakin asioista ja yritän parhaani mukaan poimia oppeja elämääni myös muiden näkymyksistä. Sydämenasiana on yksilön hyvinvointi, liikuntaan ja liikunnalla kasvattaminen sekä kestävä kehitys.

Vuoden 2021 kesän kuntavaaleissa tulin valituksi Kokoomuksen ensimmäiseksi varavaltuutetuksi. 2022 keväällä nousin kuitenkin valtuustossa varsinaiseksi valtuutetuksi. Olenkin kuluneina vuosina päässyt vaikuttamaan muun muassa Jyväskylän talousarvioon vuosille 2022 ja 2023 sekä Jyväskylän kaupunkistrategian pohjustukseen. Sain samalla luottamuksen toimia nykyisen valtuustokauden aikana Jyväskylän seudullisen joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajana, tarkastuslautakunnan jäsenenä, maakuntavaltuuston jäsenenä sekä sivistyslautakunnan varajäsenenä.

Harrastan liikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden – talvisin mut voikin bongata usein Laajavuoressa laskettelemassa ja kesäisin Tuokkarilla pelailemassa biitsiä. Olen pienestä pitäen rakastanut vauhtia ja vaarallisia tilanteita, minkä vuoksi harrastuksiini lukeutuu muun muassa laskuvarjohyppääminen, vapaahiihto ja boulderointi. Jos esimerkiksi parkkilaskeminen tai ski touring/randonnee Pohjois-Suomessa, Pohjois-Ruotsissa tai Pohjois-Norjassa kiinnostaa, niin multa voi aina kysyä apua tai vinkkejä! 🙂

Tänä talvena tuun kiertää kaikissa Keski-Suomen laskettelukeskuksissa ja tuun valmennushetken lisäksi ständeilemään keskusten läheisyydessä. Suunnitelmissa on toteuttaa myös palkinnoilla varustetut sessarit Keski-Suomen alueella, mutta tästä voin tiedottaa lisää vasta myöhemmin! Jos haluaisit kokeilla parkkilaskun alkeita, niin voit ilmoittautua oheisen lomakkeen takaa. Valmennukset on Laajiksessa tiistaisin ja keskiviikkoisin.

%d